|
 Inschrijven Word gratis lid. Je ontvangt de nieuwsbrief en leuke aanbiedingen. Je kunt op artikels reageren, foto's delen en meedoen aan discussies op het forum.
 |
|
|
Hachee bij ons genoemd uienchee
1 kilo magere runderlappen ongeveer ruim 2 kilo uien of 2 kilo gesnede uien zout peper laurierblad of laurierpoeder Een flinke scheut rode wijn of een scheutje azijn 1 of meer zakjes jachtsaus om te binden (of zoals vroeger Maizena)
Voorbereiding Bestrooi de magere runderlappen met een beetje zout en peper. Braad ze in 250 gr boter. Als ze bruin zijn eruit halen en de jus blussen. Doe nu de restjes lekkere jus erbij die je gespaard hebt (eerst het vet verwijderen wat hard bovenop zit) en doe het vlees ondertussen erbij (o ja, en vergeet vooral niet een flinke scheut rode wijn, hoeft niet is optioneel). Als het heet genoeg is laten sudderen op een laag pitje tot het vlees bijna gaar is (door de rode wijn wordt het vlees lekker mals). Haal het vlees eruit en laat het afkoelen. Als het afgekoeld is in blokjes snijden of met een vork uit elkaar trekken (denk aan hachevlees grote)
Bereidingswijze Uien pellen en halveren en dan plakjes snijden (halve ringen) of de kant en klare gesnede uien. Neem nu je grootste juspan want alles moet er nu in gaan passen. Neem een half pakje boter laat het bruin worden en bak de uien(niet alles tegelijk in de pan gooien want dan bakt het niet) tot ze mooi beginnen te kleuren. Doe het gesnede vlees en de jus erbij warm het goed door en zonodig nog wat water erbij het moet lekker soppen. Doe de laurier erbij tijdens het doorwarmen. ALs het goed warm is uitzetten en koud laten worden. De volgende dag is de bovenlaag hard. Schep er voorzichtig zoveel mogelijk vet af. En laat het voorzichtig heet worden. Zet het op een sudderplaatje en laat het uren sudderen (tot het allemaal lekker gaar is) wel regelmatig roeren.
Wat ook lekker is....... wat pompoen in (zonder schil) in blokjes aanfruiten en meesudderen) dat geeft ook een lekkere smaak aan de uienchee.
Doe er vlak voor je gaat eten een klein scheutje azijn door (dit alleen als je geen rode wijn gebruikt) verwijder het laurierblad en bind het met de jachtsaus tot het een mooie dikte heeft.(of op de ouderwetse manier met maizena)
Serveertips Lekker met aardappels en een beetje mosterd. Lekker met rijst. Ik moet altijd veel maken want ze willen het restje bij frietjes hebben ) frietje stoofvlees.
 
|
Geplaatst door Lia_b_k
19 november 2007 11:34
Andere Berichten


|

Bietensalade: Pancar Salatasi
Ingredienten: 150 gr. Griekse yoghurt, 1/2 eetl. Citroensap, 1/2 eetl. Olijfolie, mespunt kaneelpoeder, 1 teentje knoflook, 2 takjes peterselie, 300 gr....
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Paleisrijst, " Istanbul Pilavi"
Benodigdheden: 1 ui, 50 gr. Rozijnen, 200 gr. Kipfilet, 1 zakje pijnboompitten, 11/2 kippenbouillontablet,250 gr. Langkorrelrijst, 1zakje safraan, 1/2 t...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Samboose, hartig hapje uit Somalie
Benodigheden voor deeg: 300 gram bloem, zout, lauw water en scheutje zonnebloemolie. Benodigdheden voor vulling: 500 gr rundergehakt, 2 teentjes knofloo...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Kookboek aanrader!
Otto Lenghi; het kookboek Wanneer je door dit boek bladert, loopt het water je uit de mond. De twee koks hebben elkaar bij toeval ontmoet en zijn van Pa...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Spaanse runderstoof
900gram runderlappen in stukjes Grote winterpeen in blokjes 1/4 savooiekool in reepjes 3rode uien in ringen 1/2 liter runderbouillon 250 gram champignon...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Pompoensoep met Indiase kruiden
1 oranje pompoen 4 bouillonblokjes vegetarisch 1 1/2 liter water 2 cm verse gember 4 blaadjes laurier 2 el garam masala 3 uien Bereiding: Breng de bouil...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Chinese kippensoep voor 4 personen
Benodigdheden: 1 1/2 liter water 3kipbouillonblokjes 2 kipfilets Rode peper Boemboe blok ajam paniki Chinese gemengde groentes Bamboe scheuten Mihoen Be...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Broccoli-ovenschotel
Benodigdheden: 2 zakjes Bertolli carbonera pastasaus Kleine aardappeltjes, gekookt 1 broccoli 20 romaatjes 1 dubbele verpakking spekblokjes 1 ovenschaal...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Zuurkoolsalade
Voor een warme zomerdag! Benodigdheden: 1 pak wijnzuurkool, 1 mango, 1 blikje ananas, 250 grm rozijnen, paar eetlepels yoghurt, beetje peper en een beet...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Recept met Quinoa
Quinoa kun je tegenwoordig in bijna elke supermarkt vinden. Benodigdheden: quinoa = hoofdgerecht! Klaar maken volgens verpakking, 4 tomaten in blokjes, ...
Lees verder | Reacties 1 | Door Chribrekel
|
|
  | |
|
|
|