Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alle recepten
Mijn receptenboek
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Recept toevoegen
Recept Zoeken

Pecannotencake met koffie/caramelglazuur








Kijk alleen maar eens naar hoe heerlijk deze smeuiige cake er uit ziet; loopt je het water al niet in je mond....??


IngrediŽnten
Dit heb je nodig:

Voor de cake:
200 gram bloem;
4 eieren;
180 gram suiker;
170 ml. zonnenbloemolie;
een mespuntje zout;
200 gram gemalen pecannoten;
1 zakje bakpoeder;
50 ml. melk.

Voor de gecaramelliseerde pecannoten:

1 handvol hele pecannoten;
1 eetlepel honing;
40 gram suiker;
water.

Voor het glazuur:
200 gram roomkaas;
5 eetlepels gezoete gecondenseerde melk;
1 eetlepel oploskoffie.


Bereiding
Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de eieren met de suiker tot een schuimige massa.
Voeg er de melk en de zonnenbloemolie aan toe, mix
goed door en voeg er dan de bloem, het mespuntje zout
en het bakpoeder aan toe.
Roer er op het laatst de gemalen pecannoten doorheen.
Schep het beslag in de ingevette en met bloem bestoven
bakvorm en bak de cake ongeveer 30 minuten in de
voorverwarmde oven of totdat een satéprikker er droog
uitkomt.
Laat de cake dan afkoelen op een rooster.

Doe de hele pecannoten, de honing, de suiker en nét
genoeg water om alles met elkaar te vermengen in
een pan met een dikke bodem.
Zet het op een laag vuur en laat de pecannoten al
roerend caramelliseren.
Giet de pecannotenmassa uit op een vel bakpapier
en laat afkoelen en hard worden.

Roer de roomkaas los met de mixer en mix er lepel
voor lepel de gecondenseerde melk doorheen.
Los de oploskoffie op in twee eetlepels water.
Mix dat door het roomkaas/gecondenseerde melkmengsel
totdat het glazuur mooi glanzend is.

Schep het glazuur over de afgekoelde cake en versier
met de gecaramelliseerde pecannoten.


Geplaatst door Amber
Klik hier en bekijk alles van Amber
_ _


Bereidingstijd
-

Kosten
-

Keuken
Multi-cultureel

Maaltijd
Banket

Gelegenheid
-

Smaak
Zoet

Website
marokkaansarabisch-koken....



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_


Er zijn nog geen reacties gegeven.



_
Alle reacties op dit onderdeel


Mijn Favorieten
_
Nog geen favorieten aangemaakt.







_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
20 berichten
0 tweets
23 foto's
320 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2021
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzůn 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_