Bladerdeeg Gehakt Party Snacks

|
 
Warm zijn ze het lekkerst, maar koud kan ook prima.
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
1 rode peper, fijn, 2 cm verse gember, fijn, 1 t geelwortel, 1 t korianderpoeder, 1/2 t komijnpoeder, 3 e verse munt, fijn, 1 e verse peterselie, sap van 1 citroen, 2 e olie, zout, peper, bladerdeeg, eidooier vermengd met iets koffiemelk
Bereiding
1. Fruit de ui, knoflook, rode peper en gember aan tot zacht en tot de geuren vrijkomen.
2. Bak de geelwortel, koriander en komijn even mee.
3. Bak gehakt rul in deze mengsel.
4. Meng munt, peterselie, citroensap, zout en peper door gehakt en laat afkoelen.
5. Leg bladerdeeg lapjes op bakpapier en verdeel vulling over onderste helft van plakjes bladerdeeg.
6. Bestrijk met de bladerdeeg met water en flap de bovenste helft over vulling en druk stevig vast op onderste helft van bladerdeeg.
7. Snijd met scherpe mes elk bladerdeeg worstje in 3 delen.
7. Bestrijk met eidooier mengsel en bak bij 220*C tot bladerdeeg gaar en mooi goudbruin van kleur zijn.
Geplaatst door Deonart54 Klik hier en bekijk alles van Deonart54 |
 |

Bereidingstijd
30-60 min.
Kosten
-
Keuken
Afrikaans
Maaltijd
Borrelhapjes
Gelegenheid
Receptie
Smaak
Hartig
|
Er zijn nog geen reacties gegeven.
|