Word gratis lid. Je ontvangt de nieuwsbrief en leuke aanbiedingen. Je kunt op artikels reageren, foto's delen en meedoen aan discussies op het forum.
Cookies op 50plusser.nl
50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.
500 gram niet te mager gehakt
2 middelgrote gekookte fijngeprakte kruimige aardappels
2 middelgrote gesnipperde bruin gebakken uien
1 ei, peper, zout, klein scheutje ketjap, scheutje tomatenketchup
redelijk nootmuskaat, veel gemalen kruidnagel, scheutje melk of koffiemelk om het smeuïg te maken.
( knoflook erbij kan natuurlijk, maar oma deed dat niet ).Alles door elkaar mengen tot een smeuïge massa, in een ovenvaste schaal doen, beetje paneermeel en wat klontjes boter erop en in de oven bakken.
Voor indische gehaktballen de prut wat steviger maken en bij voorkeur in een beetje olie bakken.
Zowel koud als warm erg lekker, voor bij de koude of warme maaltijd. Ook op feestjes met een stokbroodje succes gegarandeerd.
KOOLBALLEN
grote witte koolbladen even in kokend water slap maken.Pakketjes maken door de bladen met bovenstaand mengsel te vullen.
Garen in de pan :
wat uitjes fruiten in boter, klein scheutje water erbij + ketjap, bouillonblokje,peper, zout, nootmuskaat, kruidnagel. Smoren met deksel op de pan tot het gaar is uiteraard. Lekker met rijst, het nat is de saus. Kroepoek, komkommer , seroendeng erbij en voor de liefhebber sambal uiteraard.
In de oven :
in een schaal met wat klontjes boter, als rijsttafelgerecht. Dan wat kleinere pakjes maken.
Geplaatst door Wenny-m Klik hier en bekijk alles van Wenny-m
adoeh zeg, wat lekker !! een tip : doop voor het bakken de gehaktbal in eiwit, dan blijft de korst lekker stevig en valt de bal minder snel uit elkaar . selamat makan !
Wenny-m
10 jun 2010 15:07
Ik doe het in een ovenschotel, Geegee, maar ballen maken kan ook uiteraard. :grin: Of balletjes als snack. :grin:
Pielmenke.1
12 jun 2010 19:06
mmmmmmmmmmm.het water loopt uit mijn bekje
haha
jac
Wenny-m
12 jun 2010 20:25
Makkelijk recept hoor, Jacques. Probeer maar eens. :grin: Hoor ik dan nog.
Kortekee
29 okt 2013 22:20
Lijkt me heerlijk Wenny!
Ik ben dol op Indisch eten.
Vroeger maakte ik graag rijsttafels, maar tegenwoordig, nu de kinderen de deur uit zijn, vind ik er niks meer aan. Alleen als ik eters heb, dan ga ik weer lekker los.
Ik ga dit zeker eens maken, misschien wel volgende week.
Wenny-m
29 okt 2013 22:30
Op mijn blog staan meer makkelijke Indische recepten, die je ook prima kan invriezen, Kortekee. Slamat Makan alvast. Laat je nog ff weten wat je ervan vond. ?
Kortekee
29 okt 2013 22:33
Zal ik doen Wenny!
Wenny-m
29 okt 2013 22:36
Makkelijk, porties in de vriezer. Hoef je de volgende keer alleen rijst of bami te koken en wat komkommer erbij doen of zo. :grin:
Goudmus
02 nov 2013 20:57
Wat een heerlijke dingen allemaal!!!
Wenny-m
02 nov 2013 22:32
Eet smakelijk Goudmus, ik ben niet voor niks veel te dik.
Goudmus
02 nov 2013 22:58
Zeg dat nou nietttttttt,dan begin ik er niet aan en blijf alleen maal lezen hier,dat kan ook toch????
Goudmus
02 nov 2013 22:59
Hoe moet ik die recepten toevoegen bij favorieten????
Wenny-m
02 nov 2013 23:04
Je kan bij mij recepten kiezen en dan bij bladwijzers bovenaan in de balk toevoegen aan favorieten of bladwijzer maken voor deze pagina. Een held ben ik ook niet hoor in dit soort zaken, Goudmus.
Goudmus
02 nov 2013 23:36
Ik zal eens zoeken hoor,anders kijk ik toch gewoon weer hier??? Lekker eten zonder te koken!
Wenny-m
03 nov 2013 00:34
Smakelijk dan maar en een fijn weekend, Goudmus.
Deralte
12 jan 2014 22:32
Hallo
Ik mis de oventijd en het aantal graden van de Frikandel Pangang.
Graag even vermelden, ga ik het proberen te maken....
Wenny-m
13 jan 2014 20:31
Deralte, 180 graden en ongeveer 45 minuten gemiddeld. Hangt een beetje af van de dikte van het gehaktmengsel in de ovenschaal. Contrôle : Als een satéprikker er droog uitkomt is het gerecht klaar.
Gerrie41
26 jun 2014 14:37
Lijkt me gemakkelijk en lekker , ga het direct maken
Wenny-m
26 jun 2014 21:10
Ik plaats alleen eenvoudige recepten. Zelf haak ik ook af als het te ingewikkeld wordt of als je allerlei moeilijke dingen in huis moet halen, die je verder nooit gebruikt. Succes.