Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alle recepten
Mijn receptenboek
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Recept toevoegen
Recept Zoeken

Vanille-chocolade marmercake








Een ouderwets recept voor marmercake, maar ik weet dat sommigen het moeilijk vinden om een lekkere cake te bakken die ook werkelijk lúkt.

Deze cake is én lekker én makkelijk en als je het recept precies volgt dan kan-ie bijna níet mislukken......


Dit heb je nodig:

(Voor een grote cake die ik altijd maak in een braadslede met anti-aanbaklaag; wil je een gewone cake, gebruik dan de helft van de ingrediënten)

500 gram bloem;
500 gram witte basterdsuiker;
2 pakjes roomboter of 1 kuipje Bona-margarine (ik gebruik die vaak omdat de cake er lekker luchtig van wordt en bovendien erg smakelijk);
2 zakjes vanillesuiker;
10 eieren;
1 mespunt zout;
2 afgestreken theelepeltjes bakpoeder;
2 volle eetlepels cacaopoeder (of meer of minder naar smaak).

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix in een kom de boter of margarine samen met de witte basterdsuiker, het zout en de 2 zakjes vanillesuiker romig.

Voeg er één voor één de eieren aan toe; voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen in het beslag.

Schep er dan de samen met het bakpoeder gezeefde bloem doorheen.

Vet een braadslede (als je een grote cake maakt) of een cakeblik (voor een kleine cake) in met wat boter of margarine en bestuif met wat bloem.

Schep de helft van het beslag op de bodem van de braadslede of het cakeblik.

Mix 2 eetlepels (meer of minder naar smaak) of 1 eetlepel (in het geval je een kleine cake bakt) door de andere overgebleven helft van het beslag in de kom.
Verdeel het chocoladebeslag óver het vanillebeslag in de vorm.

Roer met een satéprikker in een slalombeweging door het beslag (1x).

Zet het bakblik 1 1/2 uur in de oven (als het een grote cake is) of in het geval van een kleine cake 1 uur.
Open vooral de oven het eerste uur NIET.

Kijk met een satéprikker of de cake gaar is (hij komt er als je 'm er in prikt weer droog uit; er zit dan geen beslag meer aan).

Haal uit de oven, laat even staan en stort de cake dan op een rooster om af te koelen.

Je kunt de cake gewoon bestuiven met poedersuiker; heb je een grote cake gebakken dan kan je 'm in blokjes snijden en in papieren vormpjes plaatsen.

Je kunt de cake ook versieren met glazuur; neem daarvoor een hoeveelheid poedersuiker, voeg een heel klein beetje water (of eiwit) toe en roer dat goed door elkaar.
Besmeer de cake met het glazuur, laat het glazuur hard worden en snijd in blokjes of (in het geval van een kleine cake) in plakken.

TIP: gebruik i.p.v. cacaopoeder ook eens een zelfde hoeveelheid oploskoffiekorrels/poeder; dan krijg je een lekkere vanille/koffiemarmercake......


Geplaatst door Amber
Klik hier en bekijk alles van Amber
_ _


Bereidingstijd
-

Kosten
-

Keuken
Nederlands

Maaltijd
Banket

Gelegenheid
-

Smaak
Zoet

Website
marokkaansarabisch-koken....



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_




_
_
Nandy  
15 okt 2011 20:51
Hoi Amber .Lijkt me heel lekker ga het uitprinten en dan meenemen
naar mijn moeder wat zullen we smullen





_
Alle reacties op dit onderdeel


Mijn Favorieten
_
Nog geen favorieten aangemaakt.







_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
19 berichten
0 tweets
20 foto's
289 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2021
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzón 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_