Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alle recepten
Mijn receptenboek
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Recept toevoegen
Recept Zoeken

Kruidige gegratineerde pannenkoeken gevuld met spinazie, vis en champignons








Deze kruidige gegratineerde pannenkoeken zijn gevuld
met spinazie, vis en champignons.....hééérlijk......

IngrediŽnten
Voor de pannenkoeken:
6 volle eetlepels bloem;
300 ml. melk;
2 eieren;
1 eetlepel gesmolten boter (of olie);
1 mespunt zout;
1 mespunt saffraandraadjes;
1 klein mespuntje kurkuma;
peper naar smaak.

Voor de vulling:
400 gram spinazie (vers of diepvries);
200 gram witvisfilet (koolvis, kabeljauw, wijting);
4 champignons;
2 fijngeperste tenen knoflook;
2 eetlepels dikke room;
tomatenpassata;
geraspte kaas naar keuze.

Bereiding
Doe de bloem in een kom en maak daarin een kuiltje. Voeg de saffraan, het zout, de peper en de kurkuma toe. Voeg tot slot de helft van de melk toe en roer vanuit het midden (liefst met een garde of een handmixer) totdat je een mooi beslag krijgt zonder klontjes. Klop de eieren los in een kommetje en roer dat al kloppend door het beslag en daarna de rest van de melk en de gesmolten boter of de olie. Bedek de kom met een doek en laat 1 uur rusten.

Maak dan de vulling:
Kook de verse spinazie in aanhangend water gaar of gebruik diepvriesspinazie die je eerst moet laten ontdooien. Laat in beide gevallen de spinazie heel goed uitlekken (desnoods al het vocht er uit drukken met een lepel).

Verhit in een pan een beetje boter en bak daarin de visfilets samen met de geperste teentjes knoflook; voeg er peper en zout naar smaak aan toe. Prak de gare visfilets met een vork fijn (nog steeds in de pan op het vuur) en voeg er de in hele kleine stukjes gesneden champignons aan toe. Laat alles even samen bakken en voeg er de goed uitgelekte spinazie aan toe; schep goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en roer er de dikke room doorheen. Laat de vulling goed afkoelen.

Bak pannenkoeken van het beslag dat je al gemaakt hebt.

Schep een eetlepel van de afgekoelde vulling op elke pannenkoek en rol die stevig op. Leg de gevulde pannenkoeken in een ovenschaal en schep er wat tomatenpassata (=saus) over heen. Bestrooi met je favoriete geraspte kaas naar keuze en plaats de ovenschaal in de hete oven om te gratineren.

Haal de schaal uit de oven wanneer de gevulde pannenkoeken mooi goudbruin zijn gegratineerd.

Dien ze warm op met daarbij een lekkere salade naar keuze.

PS. Je kunt als je dat wilt wat vers geraspte nootmuskaat aan het pannenkoekenbeslag toevoegen of wat rozemarijn, thijm, etc. wát je maar lekker vindt.....

Geplaatst door Amber
Klik hier en bekijk alles van Amber
_ _


Bereidingstijd
-

Kosten
-

Keuken
Marokkaans

Maaltijd
Lunch/Brunch

Gelegenheid
-

Smaak
Hartig

Website
marokkaansarabisch-koken....



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_




_
_
Joseculinair.1  
16 okt 2013 12:36
Ziet er lekker uit en volgens mij niet zo moeilijk te maken dus dat ga ik zeker een keertje uitproberen!

_
Amber  
06 feb 2014 01:26
Hoe kwam je erbij om te denken dat het "toch wel niks" zou zijn?
Hoezo is het "helaas" dat je het nu al drie keer hebt gemaakt?
Afijn, ik ben blij dat je het toch maar wel lekker vindt..... :grin:
_






_
Alle reacties op dit onderdeel


Mijn Favorieten
_
Nog geen favorieten aangemaakt.







_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
18 berichten
0 tweets
22 foto's
260 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2021
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzůn 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_